ShareThis

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Επιστήμονες ανακάλυψαν πλανήτη ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει ζωή!!!

Οι αστρονόμοι ανακοίνωσαν με ενθουσιασμό ότι ο νέος εξωπλανήτης, Gliese 667Cc, διαπιστώθηκε ότι σε τροχιά εντός της «κατοικήσιμη ζώνη» του άστρου του, υπάρχει πλανήτης παρόμοιος με την δική μας Γη.


Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να απαντήσει στο ερώτημα αν είμαστε μόνοι στο σύμπαν ή όχι, το οποίο έχει μολύνει τους αστρονόμους και φανατικούς των UFO για χρόνια.

Οι επιστήμονες βρήκαν το άστρο Gliese 667Cc, σε τροχιά γύρω από έναν κόκκινο νάνο αστέρι, 22 έτη φωτός (ή 492.122 «συνήθεις» χρόνια) μακριά από τη γη.Επιπλέον, ο πλανήτης που ανακαλύφθηκε πρόσφατα είναι μέλος ενός πολύ μοναδικό τροχιακό σύστημα.

Μητρικό άστρο Gliese 667Cc, το κόκκινο νάνο Gliese 667C ίδια τροχιά γύρω από ένα δυαδικό σύστημα δύο Κ-τύπου αστέρια, Gliese 667A & B σε μια τεράστια απόσταση περίπου ισοδύναμο με 6 φορές ότι μεταξύ του Ήλιου και του νάνου πλανήτη Πλούτωνα.

Κόκκινο αστέρια νάνοι είναι τα πιο κοινά αστέρια στη γειτονιά του ήλιου, που συνήθως φιλοξενεί πλανήτες που ονομάζονται γίγαντες αερίου, που δεν αποτελούνται από βράχο θέμα.Re-ανάλυση δεδομένων από το Ευρωπαϊκό Νότιο Παρατηρητήριο, οι αστρονόμοι ανακάλυψαν Gliese 667Cc είναι ένα στερεό πλανήτη με περίπου τεσσεράμισι φορές τη μάζα της Γης.

Στο Πανεπιστήμιο Gottingen και στο Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι ο πλανήτης δέχεται δέκα τοις εκατό λιγότερο φως από ό, τι η Γη παίρνει από τον ήλιο.Δεδομένου ότι το φως είναι στην υπέρυθρη περιοχή, ο πλανήτης εξακολουθεί να λαμβάνει σχεδόν το ίδιο ποσό ενέργειας, όπως η Γη, δηλαδή το νερό θα μπορούσε να είναι υγρό και επιφανειακές θερμοκρασίες θα μπορούσαν να είναι παρόμοια με τη δική μας.

ShareThis

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...